Ovatko nikotiinipussit laillisia suomessa?

 • 4 min read

Nikotiinipussit ovat loistava vaihtoehto sekä tupakoinnille että höyrytykselle. Se on pieni pussi, jonka asetat huultesi alle ja joka sisältää nikotiinia ja elintarvikelaatuisia aromeja. Vaikka nikotiinia ja makuaineita asetetaan huultesi alle, ne vapautuvat verenkiertoon ja käsittelevät kaikki vieroitusoireet, joita sinulla saattaa esiintyä tupakoitsijana ja/tai höyryäjänä.

Ovatko nikotiinipussit laillisia suomessa?

Kyllä ehdottomasti. Useiden johtavien pohjoismaalaisten yritysten lisäksi useimmat suuret tupakkayritykset valmistavat ja myyvät nikotiinipusseja suomessa. Nikotiinipusseja ei tällä hetkellä säännellä tupakkatuotteina. Sen sijaan niiden on noudatettava vuoden 2005 yleisiä tuoteturvallisuusmääräyksiä, jotka on viimeksi päivitetty tammikuusta 2021 lähtien.

Mitä hyötyä nikotiinipusseista on?

Nikotiinipusseilla on monia etuja verrattuna tupakointiin ja höyrytykseen, mukaan lukien:

 • Nikotiinipussit eivät sisällä lukuisia tappavia kemikaaleja, joiden tiedetään hengittävän keuhkoihisi, kun poltat palavaa savuketta.
 • Itse asiassa et hengitä mitään keuhkoihisi, mikä myös suojaa sinua mahdollisilta pitkäaikaisilta vaaroilta, jotka voivat liittyä höyrytykseen.
 • Nikotiinipussit eivät sisällä lainkaan tupakkaa.
 • Nikotiinipussit eivät värjää hampaita ja vaatteita.
 • Nikotiinipussit eivät päästä hajuja, savua tai höyryä ympäröivään ympäristöön, joten niitä on helppo käyttää missä tahansa tilanteessa ja missä tahansa.
 • Nikotiinipussien avulla voit välttää kaikki höyrytykseen liittyvät ”kipupisteet”: ei täytettäviä palkoja / säiliöitä, akun latausta, nesteen vuotamista tai vuotamista.
 • Nikotiinipussit ovat erittäin kalliita verrattuna savukkeisiin. Ne eivät myöskään edellytä etukäteen tai jatkuvia investointeja laitteistoon, kuten höyrystyksen tapauksessa.
 • Nikotiinipusseissa on erilaisia ​​vahvuuksia, joiden avulla voit säätää nikotiinin saantiasi tarpeidesi mukaan edetessäsi lopettamismatkalla.
 • Nikotiinipusseja on monenlaisia ​​makuja, jotka tarjoavat sinulle monipuolisuutta – mikä on osoittautunut lisäävän menestystä, kun työskentelet lopettaaksesi.
 • Nikotiinipussit ovat huomaamattomia, ja niiden käyttö on käytännössä näkymätöntä verrattuna muihin lopettamistuotteisiin (purukumi, höyrytys, suihkeet).

Mistä nikotiinipussit on tehty?

Itse pusseissa käytetty materiaali on tyypillisesti luonnon selluloosakuituja, jotka ovat hyvin samanlaisia ​​kuin ”paperimateriaali”, josta monet johtavat teepussimerkit on valmistettu.

Mitä nikotiinipussien sisällä on?

Pussit sisältävät erittäin suuren määrän hyvin pieniä rakeita, jotka on tyypillisesti valmistettu selluloosasta. Nämä rakeet imevät nikotiinin ja aromit ja muodostavat yhdessä nikotiinipussin sisällön. Rakeet ”pitävät kiinni” nikotiinista ja aromista, kunnes suusi sylki aktivoi ne vapauttaaksesi ne kehoosi.

Miten käytät nikotiinipussia?

laitat pussin ikenien ja huultesi väliin suuhusi. Jotkut mieluummin ylähuuli, toiset alempi. Katso, mikä toimii parhaiten sinulle. Kun pussi on paikallaan, suussa oleva sylki aktivoi nikotiinin ja maut ja vapauttaa ne verenkiertoon ikenien ja huulten kautta. Nikotiini ja maut on suunniteltu vapautumaan tasaisesti 40-60 minuutin aikana, minkä jälkeen pussi hävitetään.

Ovatko nikotiinipussit terveellisempää kuin tupakointi?

On runsaasti todisteita siitä, että nikotiinipussit ja nuuska ovat parempi vaihtoehto tupakoinnille. Nuuskan ohella nikotiinipussit ovat peräisin Ruotsista. Ruotsissa näitä savuttomia tuotteita käyttää noin 20% Ruotsin aikuisväestöstä. Eurobarometrin tietojen mukaan Ruotsissa savukkeiden käyttö on vähiten Euroopan unionissa (vain 5% verrattuna noin 15%: iin Yhdistyneessä kuningaskunnassa). Lisäksi Maailman terveysjärjestön (WHO) tiedot osoittavat, että Ruotsissa tupakkaan liittyvä kuolleisuus on alhaisin ja miesten keskuudessa keuhkosyöpä.

Onko rajaa kuinka monta nikotiinipussia voin kuluttaa päivässä?

Kulutusmallit ovat hyvin yksilöllisiä, joten ei ole kovaa ja nopeaa sääntöä siitä, kuinka monta nikotiinipussia voit käyttää päivässä. Suosittelemme, että älä koskaan anna kulutuksesi saavuttaa tasoja, joilla saatat tuntea olosi huonoksi tai epämukavaksi.

Jos käytät nikotiinipusseja nopeasti peräkkäin, saatat käyttään niitä liikaa. Merkkejä liiallisesta nikotiinin nauttimisesta ovat päänsärky, pahoinvointi, huimaus, suun kuivuus ja kohonnut syke.

Jos sinulla on jokin näistä oireista, suosittelemme, että heität heti nikotiinipussin pois ja pidättäydyt nielemästä vähintään 4 tuntia. Tämän ajanjakson pitäisi antaa kehon nikotiinipitoisuuksien haihtua tasolle, jolla et enää tunne epämukavuutta.

Kuka ei saa käyttää nikotiinipusseja?

Uskomme vahvasti, että nikotiinipusseja saavat käyttää vain tietoiset aikuiset, jotka haluavat lopettaa tupakoinnin ja/tai höyrytyksen.

Nikotiini aiheuttaa suurta riippuvuutta eikä sitä ole tarkoitettu alle 18 -vuotiaiden lasten tai nuorten käyttöön riippumatta siitä, ovatko he tupakoitsijoita vai eivät.

Raskaana olevat tai imettävät naiset, ihmiset, joilla on sydänsairaus, kohonnut verenpaine tai diabetes, EI saa käyttää nikotiinipusseja.